Ervaringen van ouders en kinderen

Ervaringen van ouders:

-Marjon is meer dan een ergotherapeut, zij onderzoekt uitgebreid en heeft gevoel voor de achterliggende problematiek van een kind, denkt daarin actief mee en past haar sessie daar ook op aan.

-Onze zoon heeft toch geleerd dat een opgeruimd laatje een rustiger gevoel kan geven. Ook heeft hij geleerd dat als eerste klaar zijn met een opdracht niet betekend dat je dan de beste bent. Het leukste dat mij bijgebleven is dat hij de a, e en ook diverse andere letters anders schrijft dan zoals eigenlijk geleerd zou moeten zijn en dat u het na 2 pogingen toch maar hebt opgegeven. Fijn om te zien dat een kind niet perfect  hoeft te zijn in deze maatschappij waar alles eigenlijk perfect moet zijn.Bedankt voor u fijne en prettige begeleiding. Wij hopen dat er nog vele kinderen en ouders van uw expertise gebruik mogen en kunnen maken.

-In het begin een beetje argwanend, omdat we niet wisten wat we konden verwachten. Gaat dit ons kind echt helpen? Ja! Het heeft ons kind zeker geholpen! Na lange jaren niet begrepen zijn op school en veel onzekerheid bij onze zoon, waarbij ook negatieve feedback van de juffen naar ons kind een grote rol speelde, gaat het nu ontzettend goed met hem op school en ook thuis. Op deze nieuwe school wordt ons kind wel begrepen. Alle hulp van Marjon tijdens de behandelingen en de tips die de nieuwe reguliere basisschool  van haar heeft gehad maakt ons kind een sterke jongen vol zelfvertrouwen. Hij heeft geleerd om beter te schrijven, hoe hij moet plannen en hoe hij zich het beste kan concentreren. De tips die school heeft gekregen zijn allemaal ingezet wat als resultaat heeft dat hij nu een stuk beter presteert. Er komt nu uit wat erin zit! Een heerlijk gevoel...ons kind heeft nu het gevoel dat hij het kan en hij kan het ook! 

-Marjon was heel vriendelijk, betrokken, rustig en geduldig naar onze zoon waardoor hij zich meteen op zijn gemak voelde, hij direct een klik met haar had en hij heel graag naar de ergotherapie ging.

-Onze dochter  (8 jaar) heeft concentratieproblemen in de klas. Daarnaast werkt ze vaak te snel en worden de opdrachten onoverzichtelijk voor haar. Vanwege deze problemen zijn we bij Marjon terecht gekomen. We hadden zelf niet zo snel gedacht aan ergotherapie, omdat onze dochter  geen problemen heeft met de fijne en grove motoriek. We waren dan ook erg benieuwd en wellicht een beetje afwachtend of ergotherapie de juiste therapie voor haar. was. De eerste kennismaking met Marjon nam al heel veel twijfels weg! Ze legde heel goed uit dat ergotherapie ook ingezet kan worden bij het aanleren van structuur, het verbeteren van de werkhouding en hierdoor wellicht het verbeteren van de concentratie. De eerste paar sessies mocht ik als Mama  aanwezig zijn. Dit vonden we beiden erg fijn. Met behulp van de "beren aanpak" leerde Marjon haar spelenderwijs een werkstructuur aan. Ook gaf Marjon adviezen op school zodat de werkwijze thuis en op school zoveel mogelijk overeen zouden komen. Daarbij leerde ze haar en ons ook op een andere wijze voor toetsen te leren, waardoor het allemaal net wat speelser kan. Een half jaar later kijken we met veel trots terug. Wat heeft onze dochter dankzij de aanpak van Marjon al veel stapjes vooruitgang geboekt! Haar concentratie zal altijd een dingetje blijven, maar doordat ze structuur kan aanbrengen in de opdrachten wordt ze niet meer overweldigd door de hoeveelheid werk en heeft ze meer overzicht. We hopen dat ze deze werkwijze blijft vasthouden! 

-Wij zijn bij Marjon terecht gekomen en dat was een gouden greep. Zij werkt super met ons kind samen met veel respect en begeleiding en stelt duidelijk haar grenzen wat heel belangrijk is voor een kind. Wij hebben onze dochter de afgelopen jaren zien groeien qua zelfvertrouwen, ook toen ze een moeilijke periode op school had. Ons kind vertelde thuis ook altijd heel enthousiast dat Marjon bij haar in de klas was geweest om met haar te werken. Ook het contact met school werd altijd goed onderhouden. Kortom : Super. Wij gaan nog even door. 

-Onze zoon is sinds hij Kinderergotherapie krijgt heel erg vooruit gegaan. Hij had moeite met cijfer herkenning en schrijf- hand/oog coördinatie. Dankzij ergotherapeute Marjon is hij  heel goed vooruit gegaan. Wij als ouders en de Juffrouw merken dit ook.  Wij zijn zeer tevreden, een mooie praktijk, en wat heel erg belangrijk is dat onze zoon er met heel veel plezier naar toe gaat. Hij vroeg steeds gaan we naar juffrouw Marjon. Ik vind het daar zo leuk. Op speelse manier gaat Marjon aan het werk met de kinderen.

-Wij zijn met onze 8 jarige zoon bij Marjon terecht gekomen, en dat was voor ons een schot in de roos. Wij hebben Marjon ervaren als gedreven, enthousiast, deskundig en betrokken. Zij behandelde onze zoon met respect, vrolijkheid en met duidelijke grenzen, waardoor hij er altijd met veel plezier naar toe ging en ook zichtbaar vorderingen maakte. Marjon maakte ook goed contact met school om het programma te stroomlijnen. Als ergotherapeute voor kinderen kunnen wij haar zeer aanbevelen. 
       

-Onze zoon had een goede klik met de ergotherapeut. Tevens vonden we het fijn dat zij een kijkje in de klas van onze zoon heeft genomen. Zij heeft door deze observatie praktische tips aan de leerkrachten kunnen geven. Tevens hebben wij ook de nodige handvatten van haar gekregen. We vonden het kortom een geslaagde therapie voor onze zoon.

-Gewoon door een tip van de juf terecht gekomen bij de ergotherapie. Beste tip ooit! Het kind krijgt opeens echte aandacht 1 op 1. Dat is geweldig, iets wat de kinderen niet meer kennen in de propvolle klassen van tegenwoordig. Onze kinderen kregen zoveel meer geleerd dan de pen vasthouden. Wist ik dat maar veel eerder. Ik raad iedereen ergotherapie aan. Ik ben  zo enthousiast, echt waar! Ook als ouders krijg je zoveel adviezen waar je echt iets mee kunt. De ergojuf denkt ook echt met je mee. Ik was ook echt verbaasd dat de ergojuf zoveel te bieden heeft. Super gewoon! Ik ben er daarom met alle 3 de kinderen geweest. En zelfs nu nog, jaren  later vragen ze: wanneer gaan we weer naar juf Marjon? Wat wil je dan nog meer….

-Onze zoon  van 6 jaar gaat altijd met veel plezier naar Marjon voor ergotherapie.Slaan we een weekje over dan vraagt hij zich af waarom we niet naar Marjon gaan. Marjon verzint steeds weer opnieuw spelletjes zodat het helemaal niet op oefenen lijkt.Dit geeft ons weer nieuwe energie om ook thuis uit te proberen.Robin zijn zelfvertrouwen is enorm gestegen, hij gaat met sprongen vooruit.Marjon heeft een goed contact met de school van Robin wat zeer positief werkt voor ons. 

-Onze ervaringen met onze zoon  waren uiterst positief.
Hij had maar 4 lessen van Marjon nodig om zijn problemen met de fijne motoriek onder controle te krijgen.Ik zou andere ouders adviseren om hun kind bij KinderErgotherapie Gulpen te laten behandelen.De aanpak was voor onze zoon perfect en de manier hoe Marjon met ons kind omging was zeer positief. 

-Onze dochter is een kind dat veel structuur en duidelijkheid nodig heeft . Dit kan Marjon haar bieden. Ik heb met verbazing gezien wat Marjon allemaal met haar wist te behalen en dit ging allemaal spelenderwijs. Doelen die we gesteld hadden werden bereikt en nog veel meer dan wat we gedacht hadden. Wij hebben een grote vooruitgang gezien. Ook de samenwerking met de school is belangrijk en dat verliep allemaal goed. Er wordt serieus  gewerkt maar er worden ook grapjes gemaakt zodat het voor de kinderen leuk blijft en ze met plezier naar Marjon toegaan.                

-Marjon van Sambeek heeft mijn jongste zoon, licht verstandelijk gehandicapt en ernstig autistisch, een paar jaar behandeld. Wij volgden met mijn zoon een bepaalde therapie, waarbij we hem met een groep trainers diverse vaardigheden aanleerden. Motoriek was daarvan een onderdeel. Mijn zoon had toen we met de therapie begonnen een zwakke tot zeer zwakke fijne én grove motoriek. Ik kwam met Marjon in contact omdat ik op zoek was naar iemand die onze trainers kon begeleiden in de wijze waarop ze onze zoon op het gebied van motoriek konden stimuleren. Marjon gaf onze trainers een super workshop waarin ze heel veel tips en aanwijzingen gaf. Van het een kwam het ander, en we spraken af dat Marjon ook eenmaal per week met onze zoon ging werken. Op deze wijze leerde ze hem beter kennen, waardoor ze onze trainers bovendien nog beter kon ondersteunen bij het aanbieden van oefeningen op het gebied van motoriek. Dankzij Marjon konden wij en onze trainers dagelijks op een professionele wijze werken aan zijn motoriek. Het resultaat was geweldig: met name zijn fijne motoriek is erg verbeterd, maar ook zijn grove motoriek werd beter. Oefeningen die hij de eerste keer erg moeilijk vond, kon hij na een tijdje goed uitvoeren of waren dan zelfs makkelijk, waardoor we de moeilijkheidsgraad onder deskundige leiding van Marjon met kleine stapjes konden verbeteren.  Nog niet zo lang geleden hebben we onverwacht weer een beroep op Marjons deskundigheid moeten doen. Mijn zoon heeft wat problemen met traplopen en omdat hij zou gaan wonen in een huis met een grote open wenteltrap heb ik haar benaderd voor een advies hierover. Ook deze keer heeft Marjon ons weer voortreffelijk geholpen. Marjon viel op door haar rustige, geduldige, vriendelijke benadering, en bovenal haar betrokkenheid, zorgvuldigheid en deskundigheid. Mocht u voor uw kind een ergotherapeute nodig hebben dan kan ik haar van harte aanbevelen.                                  

 - Hierbij een reactie van ons als gezin op de behandeling van onze dochter. Ze heeft kennis gemaakt met Marjon omdat ze moeite had met de fijne motoriek. Marjon heeft haar de ondersteuning gegeven waardoor haar zelfvertrouwen groeide en haar schoolprestaties vooruit gingen, het automatiseren gaat nu veel soepeler, het schrijven is een grote vooruitgang. De samenwerking met school en de fysiotherapie van Eys hebben ervoor gezorgd dat ze nu meer zelfvertrouwen heeft en dit ook uitstraalt naar buiten toe.Het is voor ons ouders een prettige samenwerking geweest met Marjon, en onze dochter is nog altijd erg enthousiast over Marjon als persoon.                                               

-Onze zoon heeft met plezier Ergotherapie gevolgd. Hij kreeg handige tips hoe hij planmatiger kon gaan werken, waar hij nu (bijna 1,5 jaar later) nog steeds gebruik van maakt. Daarnaast heeft hij veel gehad aan de oefeningen, die hij leuk vond om te doen. Het was ook erg fijn dat Marjon zelf contact opnam met school en daar een aantal dingen besprak met de juffrouw.        

-Een 10 voor deze kinderergotherapeut! Rustig, betrouwbaar, vriendelijk en goed bereikbaar. Biedt altijd een luisterend oor, zowel voor kind als ouder. Geeft bruikbare tips voor thuis en zegt waar ze mee bezig is.                         

-Onze zoon volgt sinds kort Speciaal onderwijs i.v.m. ernstige dyslexie. Hij had veel moeite met allerlei vaardigheden. Schrijven lukte eigenlijk wel redelijk. Maar hij voelde zich onzeker, ook in sport. Hij werd door de ergotherapie met de week zelfverzekerder. Je zag hem vooruitgaan. Hij deed thuis zijn broer vaak iets voor terwijl hij dat vroeger nooit deed. Hij is zelfstandiger geworden en kan weer meedoen met de rest in de klas. Wij zijn hier erg blij mee.