Ervaringen van ouders en kinderen

Ervaringen van ouders:

Wij zijn bij Marjon terecht gekomen en dat was een gouden greep. Zij werkt super met Luna met veel respect en begeleiding en stelt duidelijk haar grenzen wat heel belangrijk is voor een kind. Wij hebben Luna de afgelopen jaren zien groeien qua zelfvertrouwen, ook toen ze een moeilijke periode op school had. Luna vertelde thuis ook altijd heel enthousiast dat Marjon bij haar in de klas was geweest om met haar te werken. Ook het contact met school werd altijd goed onderhouden. Kortom : Super. Wij gaan nog even door. Robert Manon en Luna Duckers uit Eys.

Onze Nick is sinds hij kinderergotherapie krijgt heel erg vooruit gegaan. Hij had moeite met cijfer herkenning en schrijf- hand/oog co÷rdinatie. Dankzij ergotherapeute Marjon is Nick heel goed vooruit gegaan. Wij als ouders en de Juffrouw merken dit ook.  Wij zijn zeer tevreden, een mooie praktijk, en wat heel erg belangrijk is dat Nick er met heel veel plezier naar toe gaat. Hij vroeg steeds gaan we naar juffrouw Marjon. Ik vindt het daar zo leuk. Op speelse manier gaat Marjon aan het werk met de kinderen.

Wij zijn met onze 8 jarige zoon bij Marjon terecht gekomen, en dat was voor ons een schot in de roos. Wij hebben Marjon ervaren als gedreven, enthousiast, deskundig en betrokken.Zij behandelde onze zoon met respect, vrolijkheid en met duidelijke grenzen, waardoor hij er altijd met veel plezier naar toe ging en ook zichtbaar vorderingen maakte.Marjon maakte ook goed contact met school om het programma te stroomlijnen.Als ergotherapeute voor kinderen kunnen wij haar zeer aanbevelen. 
Norbert Egelie, huisarts Cadier en Keer       

Onze zoon Robin van 6 jaar gaat altijd met veel plezier naar Marjon voor ergotherapie.Slaan we een weekje over dan vraagt hij zich af waarom we niet naar Marjon gaan. Marjon verzint steeds weer opnieuw spelletjes zodat het helemaal niet op oefenen lijkt.Dit geeft ons weer nieuwe energie om ook thuis uit te proberen.Robin zijn zelfvertrouwen is enorm gestegen, hij gaat met sprongen vooruit.Marjon heeft een goed contact met de school van Robin wat zeer positief werkt voor ons. Wendy Bendermacher uit Banholt moeder van Robin.

Onze ervaringen met onze zoon Jaleo waren uiterst positief.
Hij had maar 4 lessen van Marjon nodig om zijn problemen met de fijne motoriek onder controle te krijgen.
Ik zou andere ouders adviseren om hun kind bij KinderErgotherapie Gulpen te laten behandelen.
De aanpak was voor onze zoon perfect en de manier hoe Marjon met ons kind omging was zeer positief.  
Junette en Leo Belleflamme, Epen 

Isa is een kind wat veel structuur en duidelijkheid nodig heeft . Dit kan Marjon haar bieden.Ik heb met verbazing gezien wat Marjon allemaal wist te behalen met Isa en dit ging allemaal spelenderwijs. Doelen die we gesteld hadden werden bereikt en nog veel meer dan wat we gedacht hadden. Wij hebben bij Isa een grote vooruitgang gezien. Ook de samenwerking met de school is belangrijk en dat verliep allemaal goed. Er wordt serieus  gewerkt maar er worden ook grapjes gemaakt zodat het voor de kinderen leuk blijft en ze met plezier naar Marjon toegaan.                Familie Berg uit Schin op Geul 

Marjon van Sambeek heeft mijn jongste zoon, licht verstandelijk gehandicapt en ernstig autistisch, een paar jaar behandeld. Wij volgden met mijn zoon een bepaalde therapie, waarbij we hem met een groep trainers diverse vaardigheden aanleerden. Motoriek was daarvan een onderdeel. Mijn zoon had toen we met de therapie begonnen een zwakke tot zeer zwakke fijne Ún grove motoriek. Ik kwam met Marjon in contact omdat ik op zoek was naar iemand die onze trainers kon begeleiden in de wijze waarop ze onze zoon op het gebied van motoriek konden stimuleren. Marjon gaf onze trainers een super workshop waarin ze heel veel tips en aanwijzingen gaf. Van het een kwam het ander, en we spraken af dat Marjon ook eenmaal per week met onze zoon ging werken. Op deze wijze leerde ze hem beter kennen, waardoor ze onze trainers bovendien nog beter kon ondersteunen bij het aanbieden van oefeningen op het gebied van motoriek. Dankzij Marjon konden wij en onze trainers dagelijks op een professionele wijze werken aan zijn motoriek. Het resultaat was geweldig: met name zijn fijne motoriek is erg verbeterd, maar ook zijn grove motoriek werd beter. Oefeningen die hij de eerste keer erg moelijk vond, kon hij na een tijdje goed uitvoeren of waren dan zelfs makkelijk, waardoor we de moeilijkheidsgraad onder deskundige leiding van Marjon met kleine stapjes konden verbeteren.  Nog niet zo lang geleden hebben we onverwacht weer een beroep op Marjons deskundigheid moeten doen. Mijn zoon heeft wat problemen met traplopen en omdat hij zou gaan wonen in een huis met een grote open wenteltrap heb ik haar benaderd voor een advies hierover. Ook deze keer heeft Marjon ons weer voortreffelijk geholpen. Marjon viel op door haar rustige, geduldige, vriendelijke benadering, en bovenal haar betrokkenheid, zorgvuldigheid en deskundigheid. Mocht u voor uw kind een ergotherapeute nodig hebben dan kan ik haar van harte aanbevelen.                                         Monique Douven, Maastricht

Fijne en duidelijke uitleg over de probleemstelling en de oefeningen hiervoor. Therapie als zeer positief ervaren. Jana is meer geconcentreerd als ze een bepaalde oefening of opdracht moet doen. 
Jana vond de oefeningen leuk zoals de  oefening met de stok, de doekjes, scheerschuim, opdrachten onthouden en uitvoeren. 
Ouders Jana Savelberg, Wittem

Ik had eigenlijk van te voren helemaal geen idee wat ergotherapie in hield.
Ik was zeer verrast hoe het allemaal in zijn werk ging.
Ik raad dus ook iedere ouder deze therapie aan, er zijn zoveel mogelijkheden en mijn zoon Daan vindt het erg leuk om te komen.
Dat is nog het allerbelangrijkste maar natuurlijk ook dat er resutaten te zien zijn!                                 Monique Nix, Wittem

Ik was heel tevreden over de therapie. Met Tim gaat het nu prima op school en zeker met zijn schrijven. Ik ben nog altijd verbaasd hoe snel hij het heeft geleerd.
Cindy Hacking, mama van Tim M÷ller, Wijlre

 Hierbij een reactie van ons als gezin op de behandeling van Lynn Rademacher. Lynn heeft kennis gemaakt met Marjon omdat ze moeite had met de fijne motoriek.Marion heeft Lynn die ondersteuning gegeven waardoor haar zelfvertrouwen groeide en haar schoolprestaties vooruit gingen, het automatiseren gaat nu veel soepeler, het schrijven is een grote vooruitgang. De samenwerking met school en de fysiotherapie van Eys hebben ervoor gezorgd dat Lynn nu meer zelfvertrouwen heeft en dit ook uitstraalt naar buiten toe.Het is voor ons ouders een prettige samenwerking geweest met Marjon, en Lynn is nog altijd erg enthousiast over Marjon als persoon.                                                  Eric en Petra Rademacher Wijlre

Thijs heeft met plezier Ergotherapie gevolgd. Hij kreeg handige tips hoe hij planmatiger kon gaan werken, waar hij nu (bijna 1,5 jaar later) nog steeds gebruik van maakt. Daarnaast heeft hij veel gehad aan de oefeningen, die hij leuk vond om te doen. Het was ook erg fijn dat Marjon zelf contact opnam met school en daar een aantal dingen besprak met de juffrouw.                                            Carola en Thijs, Gulpen

 

Uitspraken van kinderen:

Luna zegt:  Ik ga graag naar Marjon omdat ik door Marjon het schrijven steeds leuker ben gaan vinden.  Marjon doet ook altijd hele leuke spelletjes en vooral de schommelzak vind ik superleuk.  

Ik heb er veel van geleerd en haal nu betere punten op school, Thijs

Is het nu alweer afgelopen? Juul

Ik denk dat ik kom spelen en toch leer ik ervan, Rachel

De juf zegt dat ik nu wel mooi kan schrijven, Paul

Jij hebt mooi speelgoed, Sanne

Ik kan nu alles veel beter, Joris

Dat jongleren vond ik het leukst, dat doe ik nu ook thuis, David

Nou vind ik schrijven niet meer stom op school, Jan-Leo

Ik vind het leuk om die zelfgetekende tegel mee te nemen als herinnering Anne

Wanneer mag ik niet meer komen? Zeg je dat van tevoren?  Abel